Calculatoare second hand, Computere second-hand

Avantajele și Dezavantajele Achiziționării unui Calculator Second Hand

Cauti un calculator second- hand? Nu te poti decide daca ar trebui sa cumperi un computer second hand sau unul noi? Iata un articol util pentru tine! Avantajele și Dezavantajele Achiziționării unui Calculator Second Hand – hai sa dezbatem care sunt motivele pentru care ar trebui sa optezi pentru un calculator second hand si care sunt dezavantajele unei astfel de achizitii!

La IT-SH, este evident că tehnologia a devenit esențială în viața oamenilor, mai ales datorită funcțiilor sale fascinante. Pentru cariere și afaceri, majoritatea adulților sunt obligați să o utilizeze. Unii o folosesc pentru școală, în timp ce cei mai tineri sunt pasionați de divertismentul pe care îl oferă. Însă toată lumea știe că această tehnologie practică vine cu o etichetă de preț scumpă și nu este întotdeauna accesibilă. Acesta este motivul pentru care unii utilizatori aleg să cumpere computere second-hand în loc să achiziționeze unități noi.

Ce este un calculator second-hand?

Computerele second-hand sunt cunoscute și sub denumirile de unități refurbish, ceea ce înseamnă că nu sunt noi, dar sunt încă funcționale. Sunt vechi, dar nu complet învechite. Mai mult, majoritatea acestor computere second-hand sunt mai ieftine decât prețul obișnuit al celor noi. Așadar, dacă te gândești, achiziționarea unui computer second-hand este, fără îndoială, o afacere bună, dar păstrează această idee deoarece, la fel ca orice alt lucru, acest tip de investiție are avantajele și dezavantajele sale.

Dacă te numeri printre cei care iau în considerare computerele second-hand, citește în continuare. Descoperă atât beneficiile, cât și riscurile sale posibile; apoi, cântărește-ți opțiunile.

computere second hand cu garantie de la IT SHro

Avantajele achiziționării unui calculator second hand

De ce sa cumpar un computer second hand?

Există motive întemeiate pentru care achiziționarea unui calculator second-hand este binecunoscută printre majoritatea utilizatorilor. Nimeni nu ar îndrăzni să vândă sau să utilizeze produsul dacă nu ar avea niciun avantaj. De asemenea, este benefic nu numai pentru utilizatori, ci și pentru mediu. Iată câteva dintre avantajele achiziționării unui computer second-hand:

Economisiți bani

Acesta este motivul cel mai evident pentru care computerele second-hand sunt o opțiune aleasă. Utilizatorii cu bugete restrânse nu trebuie să își facă griji cu privire la cheltuirea prea mult pe un singur echipament. Deoarece, în general, sunt oferite la prețuri mult mai mici decât cele noi de pe piață. Mai mult, dacă ești o companie care are nevoie de mai multe computere, cumpărarea de computere second-hand îți va economisi o grămadă de bani.

Prietenos cu mediul

Prin achiziționarea unui computer second-hand, împiedici ca un anumit echipament să devină deșeu electronic și să ajungă pe un câmp de gunoi. Creșterea alarmantă a deșeurilor electronice și impactul lor negativ asupra mediului este o problemă mondială în desfășurare. Astfel, simpla ta acțiune de cumpărare a acestor unități second-hand ajută la reducerea acestei probleme.

Convenabil

Cumpărarea unui calculator second-hand este convenabilă deoarece le poți găsi într-o clipă. Poți căuta pe orice platformă online și în următorul moment ai deja un calculator. Computerele second-hand sunt, de asemenea, convenabile în sensul în care, atunci când au nevoie de reparații hardware, majoritatea pieselor lor sunt adesea disponibile; spre deosebire de modelele noi, care au nevoie de componente unice și scumpe, computerele second-hand probabil că au componente generice. De aceea, repararea lor este mai ușoară; poți obține piesele necesare dintr-o mulțime de alte computere second-hand din altă parte.

Preinstalat

Cu excepția cazului în care decizi să ștergi fiecare bit de conținut de pe hard disk, cel mai probabil vei deține o unitate care are software util preinstalat. Acest lucru te va scuti de probleme și costuri în încărcarea altora noi. Astfel, poți utiliza imediat calculatorul și poți trece la ceea ce ai de făcut – fie că este vorba de o sarcină la serviciu sau de lucrări școlare.

Cu garanție

Garantie IT-SH

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea utilizatorilor, computerele second-hand au, de fapt, o garanție. Majoritatea utilizatorilor ezită să cumpere astfel de unități deoarece cred că investiția în echipament va fi inutilă, deoarece acesta nu beneficiază de garanție. La It-Sh.ro toate computerele second hand beneficiaza de garantie de 12 luni. Acest lucru este pentru a încuraja mai multe persoane să aibă încredere în acest tip de computer.

Dezavantajele achiziționării unui calculator second-hand

De ce sa nu cumpar un computer second hand?

În timp ce există multe motive să optezi pentru achiziționarea unui calculator second-hand, ține cont că există câteva dezavantaje la care să te gândești; cunoașterea riscurilor potențiale și a compromisurilor îți va oferi o mai bună înțelegere dacă achiziția este merituoasă sau nu. Iată câteva dezavantaje de luat în considerare:

Performanță limitată

Calculatoarele second-hand sunt ideale pentru sarcini și operațiuni de bază, dar dacă ești genul de utilizator care are nevoie de o unitate care oferă o performanță fără cusur și rapidă, acest echipament second-hand nu este pentru tine. Din moment ce capacitatea acestor calculatoare este adesea limitată, ele pot procesa doar o anumită cantitate de activități pe calculator și își iau timp să efectueze fiecare dintre ele, deci, în mod evident, diferența de performanță între un calculator nou și unul second-hand este vizibilă.

Reparații

Majoritatea calculatoarelor second-hand sunt convenabile de reparat, așa cum s-a menționat anterior, dar dezavantajul este de câte ori va trebui să efectuezi o reparație. Majoritatea calculatoarelor second-hand tind să se defecteze sau să se blocheze rapid dacă nu le acorzi întreținerea corespunzătoare. Așadar, dacă îți este greu să ții pasul cu aceste aspecte tehnice, poți să te aștepți la o mulțime de reparații pe parcursul utilizării.

Violarea datelor

Acesta este unul dintre cele mai mari motive de îngrijorare ale oamenilor înainte de achiziționarea unui calculator second-hand – violarea datelor. Mulți utilizatori se îndoiesc de computerele second-hand deoarece se tem că acest echipament ar putea prezenta riscuri de confidențialitate. Sentimentele și îngrijorările cumpărătorilor anteriori au înrăutățit zvonurile legate de această problemă; câțiva vânzători sunt acuzați că intră în calculatorul cumpărătorilor și le urmăresc activitățile. Cu toate că unii vânzători insistă că aceasta nu este situația, majoritatea utilizatorilor rămân sceptici.

Durată de viață mai scurtă

Calculatoarele second-hand pot rezista la fel de mult ca orice computer nou cu îngrijire corespunzătoare și condiții ideale. Dar majoritatea tipurilor de calculatoare ca acestea sunt în general defecte sau uzate. Prin urmare, este evident că în general au o durată de viață mai scurtă și au o probabilitate mai mare de a fi eliminate.

Să achiziționezi sau nu?

Decizia finală va depinde în continuare de nevoile tale și de lucrurile pe care le poți compromite în schimbul unei oferte bune. Chiar și achiziționarea unui calculator perfect dintre cele mai noi modele este aproape imposibilă. Va exista întotdeauna câte un aspect negativ sau două pe care ești dispus să le ignori pentru a obține intenționat lucrul de care ai nevoie.

De aceea, este crucial să evaluezi motivul real pentru achiziția ta – este din cauza necesității de a efectua cele mai simple sarcini sau pentru a experimenta tehnologia de ultimă oră? Răspunsurile la astfel de întrebări vor determina în mare parte dacă vei merge mai departe cu o achiziție sau nu.

Dacă totuși vrei să faci o achiziție de calculator second-hand, există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, un dealer de încredere cu produse verificate poate preveni majoritatea dezavantajelor. Dacă poți, fă o verificare de antecedente și încearcă să găsești recenzii de încredere de la cumpărătorii anteriori.

Avantajele și Dezavantajele Achiziționării unui Calculator Second Hand Recenzii IT SHro

Asigură-te că obțin echipamente de la parteneri de încredere, deoarece furnizorul de echipamente are un rol important în consecințele ulterioare. De exemplu, dacă achiziționezi un computer second-hand de la un vânzător de încredere, nu va trebui să îți faci griji cu privire la o violare a datelor sau la riscuri de confidențialitate deoarece nu își vor afecta imaginea. Mai mult, un furnizor respectabil nu îți va oferi echipamente de calitate scăzută. Astfel, numărul posibilelor reparații va scădea, iar performanța calculatorului va fi în regulă.

Întotdeauna poți face o ștergere totală înainte de utilizare dacă vrei să fii sigur la fiecare achiziție de computer second-hand. Acest lucru te va ajuta să cureți conținutul lăsat de proprietarul anterior și poți reinstala sistemul de operare; dar dacă te îngrijorează faptul că o ștergere completă a hard disk-ului nu este suficientă, poți decide să îl schimbi în întregime. Există experți în hardware de computere care pot face o astfel de sarcină. Ei pot, de asemenea, să elimine hard disk-ul vechi cu măsuri corecte de eliminare.

Suntem aici pentru tine! Echipa IT-SH.ro, furnizor de incredere pentru calculatoare second-hand!

IT-SH.ro – La îndemână pentru a-ți oferi cele mai bune soluții IT second-hand! Este, într-adevăr, intimidant să faci o achiziție de calculator second-hand, dar atâta timp cât ai oamenii potriviți care te ghidează prin procesul de la cumpărare până la întreținere, nu ar trebui să îți faci griji. La IT-SH.ro, facem exact asta! Oferim cele mai bune echipamente hardware de computere împreună cu serviciile aferente. IT-SH.ro este un dealer oficial al celor mai mari companii IT de astăzi – Dell, HP, Lenovo și Samsung! Poți fi sigur că vom trata unitățile tale cu aceeași profesionalism ca partenerii noștri de renume.

Mai mult, nu ne ocupăm doar de urmărirea și gestionarea activelor hardware, ci suntem și experți în distrugerea securizată a datelor. Ne ocupam sa distrugem datele de pe suporturi media și dispozitive electronice pentru a preveni riscurile de confidențialitate. Toate acestea sunt disponibile pentru a se potrivi oricărui buget pe care l-ai putea avea. Contactează-ne pentru mai multe informații!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *