SC Hera Rovaniemi SRL acorda garantie pentru toate produsele comercializate in conformitate cu reglementarile in vigoare, respectiv O.G. 21/1992 , Legea 449/2003, O.G. 174/2008 si O.G 34/2014.  Garanţia comerciala se acorda tuturor produselor comercializate de firma noastra cu exceptia materialelor consumabile. Pentru echipamentele second hand termenul de garantie este de 12 de luni.

Societatea noastra comercializeaza produse care respecta conformitatea tuturor conditiilor comerciale, prezentand parametri de calitate si performante normale la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si caracteristicile acestuia.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura de vanzare. Daca nu este mentionat altceva in descrierea produsului, termenele de garantie sunt urmatoarele:

Toate produsele comercializate pe site-ul nostru beneficiaza de o garantie de conformitate 6 luni. Din respect pentru clientii nostri, am adaugat garantia comerciala dupa cum urmeaza:

Laptop-urile second hand au perioada de garanţie de 24 luni, iar bateriile second hand de laptop au termenul de garanţie de 3 luni.

Incarcatoarele second hand au perioada de garanţie de 3 luni. Exceptie fac incarcatoarele care se livreaza impreuna cu laptopurile achizitionate.

Calculatoarele second hand au perioada de garanţie de 24 luni.

Componentele de calculator au termenul de garanţie de 6 luni.

Imprimantele second hand au perioada de garanţie de 24 luni sau 20 000 pagini.

Serverele second hand au perioada de garanţie de 24 luni

Videoproiectoarele second hand au perioada de garanţie de 24 luni

Echipamentele POS second hand au perioada de garanţie de 24 luni

Monitoarele second hand au perioada de garanţie de 24 luni.

Produsele Refurbished au perioada de garantie de 24 luni.

Nu fac obiectul garantiei urmatoarele:

  • Accesoriile oferite BONUS, cu titlu de gratuitate: cabluri, mouse si tastatura, geanta de laptop, baterie externa, etc
  • Consumabilele pentru imprimante (cilindru, cuptor, fuser, cartus, chip, transfer belt, etc)
  • Carcase
  • Consumabile pentru videoproiector (lampa etc)
  • Piesele provenite din dezmembrarea laptopurilor

Durata medie de utilizare a calculatoarelor este de 24 luni. Pe perioada duratei medii de utilizare firma noastra asigura piese de schimb şi service post garantie contra cost.
Societatea noastra nu-si asuma raspunderea privind pierderea informatiilor soft ce ar putea surveni ca urmare a unor defectiuni, ci doar obligatia de a remedia aceste defectiuni, motiv pentru care insistam asupra necesitatii de a face back-up pentru orice programe sau date importante.
Societatea noastra nu raspunde de eventualele probleme de compatibilitate cu subansamble si echipamente achizitionate de la alte firme.

Produsele care nu sunt declarate defecte de catre Departamentul Service vor fi returnate clientului.
Produsele declarate defecte vor fi reparate sau schimbate cu un produs identic sau similar din punct de vedere al performantei si pretului. Produsul, cu care a fost înlocuit produsul defect, beneficiază de garantia ramasa a produsului original.

Departamentul tehnic S.C. Hera Rovaniemi S.R.L. poate fi contactat in scris la adresa de email comenzi@it-sh.ro sau telefonic la numarul afisat in sectiunea Contact.

Garantia se asigura la sediul de service al firmei din Olteni, Clinceni, Sos. Tudor Vladimirescu 86.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu sigiliile intacte. In cazul in care sigiile sunt rupte, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

In cazul in care produsul este trimis prin curier, costul pentru transportul la sediul firmei este suportat de catre Client. Daca se constata ca solicitarea de acordare a garantiei este justificata (produs nefunctional) costul de retur catre Client este suportat de catre firma noastra.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional), solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de unitatea de service).

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, software parolat etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS sau BIOS parolat etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei. Programele si informatiile salvate pe medii de stocare pot fi sterse in timpul operatiunilor de service. Recomandam realizarea de back-up periodic.

*Dupa despachetarea echipamentelor, produselor achizitionate de pe site-ul nostru (unitate centrala, monitor, tastatura, imprimanta etc.), este necesar ca acestea să nu fie puse în functiune cel putin doua ore, pentru a se elimina condensul (in cazul în care au fost transportate la temperaturi scazute sau pe vreme umeda, cetoasa) si pentru a se ajunge la temperatura mediului ambiant. Inaintea conectarii echipamentelor la retea verificati daca tensiunea de alimentare este de 220V +/- 10%, 50Hz +/- 2%. Se va utiliza priza (prelungitor) cu impamantare la echipamentele prevazute cu cablu cu impamantare. Temperatura ambianta de functionare trebuie sa fie intre 15 şi 35 grade C (la depozitare intre -15 si 50 grade C). Umiditatea intre 0 si 90% fara condensare. Echipamentele sunt concepute pentru a fi utilizate cu predilectie in mediu nonprofesional. Mediul înconjurator trebuie sa fie lipsit de praf, agenti corozivi si vibratii. Se recomanda utilizarea unei surse de tensiune UPS pentru evitarea defectarilor datorate retelei electrice. Conectarea sau deconectarea cablurilor intre echipamente se executa cu cablurile de alimentare de la toate echipamentele deconectate de la retea. Nu este permisa oprirea si pornirea succesiva a echipamentelor la intervale de timp mai mici de 10 sec. Echipamentele USB se conecteaza la PC numai dupa instalarea software-ului si a driver-ului care le insoteste.