Daca produsul achizitionat nu corespunde asteptarilor tale, poti denunta unilateral contractul in termenul mai sus mentionat si returna produsul(e), iar noi iti oferim 3 optiuni:

a) iti returnam suma de bani;
b) iti inlocuim produsul cu un alt produs identic;
c) poti folosi banii proveniti din stornarea produsului, pentru achitarea altui produs.

Politica de renuntare la cumparare si returnare a produselor in termen de 14 zile calendaristice si se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.
Solicitarea de denuntare unilaterala a contractului la distanta este necesar sa se faca in scris.
Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (fara lovituri, zgarieturi), accesoriile aferente si produsele cadou-bonus (exact ca in momentul receptionarii).

Conditii de renuntare la cumparare

Cumparatorul va trimite prin e-mail la adresa comenzi@it-sh.ro o cerere cu subiectul – Cerere renuntare la cumparare produse comanda nr. ____/_____

In cadrul cererii se vor specifica:

 • numar comanda si data emiterii comenzii;
 • date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comanda online pe www.it-sh.ro
 • numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor;
 • cauzele/motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (optional)

Intr-un interval de 24-48 ore, cumparatorul va fi notificat cu privire la detaliile privind procedurii de renuntare la cumparare.

Email-ul/formularul de retur este model si nu este obligatoriu.

Potrivit prevedrilor art..10 lit. c) din OG 130/2000 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului)
 • Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate
 • Produsele care au sistem de operare instalat si care se livreaza cu licenta Windows lipita pe carcasa.
 • Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului;

Dupa sosirea produsului/produselor in sediul IT-SH, personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de renuntare la cumparare.

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de renuntare la cumparare si retur produse si se solicita inlocuirea produsului, vanzatorul va inlocui produsul cu acelasi model specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare si retur produs(e)

Costuri suportate de catre cumparator:

 • Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.
 • Cost transport curier pentru optiunea cumparatorului de a reexpedia produsul ce s-a constatat de catre vanzator ca nu indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura renuntare la cumparare si retur produs(e)

Costuri suportate de catre vanzator

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia la receptia produsului cumparatorul constata ca:

 • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
 • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
 • Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari.

In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la data receptionarii produsului in sediu. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 •  pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 •  pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 •  pentru Comenzile achitate ramburs prin curier ->prin restituire in contul specifiat de catre Cumparator

Politica de renuntare la cumparare si retur produs(e) mentionata mai sus nu se aplica in cazul produselor comandate/cumparate din punctul de lucru IT-SH.

Daca produsul receptionat prezinta un defect estetic, care nu a fost mentionat in descrierea produsului,  este necesar ca acesta sa fie semnalat in scris, in max. 48 de ore de la livrarea produsului, la adresa electronica comenzi@it-sh.ro, impreuna cu 2 poze reprezentative care sa ilustreze defectul.

Ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, depasirea termenului de renuntare la cumparare si returnare produs, neindeplinirea conditiilor de renuntare la cumparare si returnare sau neacceptarea taxei de curier.