Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.IT-SH.ro implica acceptarea Termenelor si Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termene si Conditii precum si orice modificari site-ului www.IT-SH.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termene si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

1.Definitii

IT-SH este denumirea comerciala a SC Hera Rovaniemi SRL, persoana juridica de nationalitate romana cu sediul social in Clinceni, Ilfov , strada Soseaua Bucuresti-Domnesti nr 86, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J23/404/2024, CUI RO30913411.

Site: IT-SH.ro este exclusiv proprietatea SC HERA ROVANIEMI SRL. Continutul acestuia este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea unor elemente din continutul acestui site fara acordul scris al SC HERA ROVANIEMI SRL se pedepseste confirm legilor in vigoare.

Pentru raportarea unor probleme legate de incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la adresa office@it-sh.ro.

Utilizator: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENELE SI CONDITIILE prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

Continut

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

2.Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice sau telefonic a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi ridicate din punctul de lucru IT-SH preturile si rezervarile Bunurilor sunt valabile 72 (saptezecisidoua) de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind sigiliile de garantie lipite de catre Vanzator pe Bunurile achizitionate.

3. Politica de vanzare online

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator.
Pentru motive justificate IT-SH isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel IT-SH.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, IT-SH isi rezerva dreptul de a cere Utilizator introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. IT-SH poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.6. Comanda minima pentru produsele livrate prin curier este de 30 RON. Comenzile cu valoare sub 30RON pot fi ridicate din sediul IT-SH.

3.7 Modalitatile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt : numerar la livrare, online cu cardul bancar prin procesatorul de plati EuPlatesc, ordin de plata, PayPal. In cazul in care optati pentru plata online cu card bancar, va informam ca inregistrarea platii nu garanteaza confirmarea si livrarea comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata (termenul pentru procesarea comenzii este de 48h) suma de bani platita va fi restituita in contul dumneavoastra in cel mai scurt timp. Pentru comenzile ce urmeaza a fi achitate cu ordin de plata va informam ca trebuie verificat stocul fizic al produselor inainte de a efectua plata. Acest lucru se poate face prin modalitatile puse la dispozitie in sectiunea Contact. 

3.8. Inregistrarea comenzii nu reprezinta si confirmarea acesteia. Dupa preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de catre operatorii nostri in vederea confirmarii si stabilirii detaliilor de livrare.

3.9 Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Utilizatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de IT-SH, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Utilizator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

3.10 Clientii / vizitatorii acestui website sunt de acord cu acest set de termeni si conditii de la intrarea pe website pana la finalizarea vizitei aici, indiferent daca clientul comanda / achita produse in cadrul acestui website sau nu. Ca Utilizator, intelegeti si sunteti de acord cu urmatoarele responsabilitati: sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, in scopul livrarii. Pentru o comunicare cat mai eficienta si un serviciu de livrare corect, putem trimite urmatoarele notificari / materiale publicitare:

CLIENTUL:
email de confirmare comanda noua
email factura pentru plata efectuata
apel direct / email / SMS modificari sau inlocuiri in comanda / probleme de livrare / informatii suplimentare livrare
email / SMS cu AWB sau status livrare
email confirmare livrare
SMS confirmare livrare
email newsletter cu promotii, email reamintire / retargetare, email discount-uri si promotii, email parteneriate / vouchere cu terti
SMS / apel direct newsletter cu promotii, SMS / apel direct reamintire / retargetare, SMS / apel direct discount-uri si promotii, SMS / apel direct parteneriate / vouchere cu terti
prin plasarea unei comenzi clientul isi exprima acordul de a primi toate sau unele din aceste notificari, prin canalele mentionate. In cadrul emailurilor de promotii/newsletter/retargetare, clientul va avea optiunea de Dezabonare sau Unsubscribe.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Livrarea produselor

4.1 Livrarea se face de catre o societate de curierat, la adresa mentionata de catre Cumparator sau in magazinul IT-SH, conform optiunii Clientului.

4.2 Termenul de livrare este de 1-2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii. In cazul comenzilor achitate prin ordin de plata, livrarea se face dupa confirmarea sumei in contul Hera Rovaniemi.

4.3. In perioada sarbatorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum si pe toata durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura intre 7-10 zile lucratoare.

4.4 Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoarea daugata (TVA) inclus si se percep incepand cu suma de 25 Ron in functie de greutate sau kilometri suplimentari

4.5 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

4.5 Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

5.Retragerea din contract

5.1 Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expira in termen de 14 zile din momentul in care Cumparatorul intra in posesia bunului.

5.2 In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea anunta pe cale electronica sau telefonic.

5.3 In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la data receptionarii produsului in sediu. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 •  pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 •  pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 •  pentru Comenzile achitate ramburs ->prin restituire in contul specifiat de catre Cumparator

5.4 In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

5.5 Bunuri pentru care nu se asigura dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

Produsele care au sistem de operare instalat si care se livreaza cu licenta Windows lipita pe carcasa.

Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului;

6. Limitarea raspunderii SC Hera Rovaniemi SRL

6.1. Raspunderea pentru continutul SITE-ului. IT-SH nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe SITE, care nu se datoreaza culpei sale. UTILIZATORII pot gasi informatii detaliate in magazinul IT-SH.

6.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

6.3 Niciun Continut transmis catre Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea IT-SH si/sau al angajatului/prepusului IT-SH care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

6.4 Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispozitie de producatori si IT-SH nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

6.5 Preturile produselor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp mentionata / in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile. Preturile afisate pe SITE nu sunt identice cu cele din magazinul IT-SH, astfel ca pot aparea diferente intre pretul produsului afisat pe SITE si cel afisat in magazinul IT-SH. Comenzile a caror produsele comandate pe SITE au pret mai mic decat cel afisat in magazinul IT-SH raman valabile si vor fi onorate in ordinea inregistrarii lor pe SITE si in functie de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului reprezentantul IT-SH va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca si aspect si specificatii tehnice cu produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.

6.6 De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului.

6.7 IT-SH isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe SITE.

6.8 Orice problema cauzata de produsele si / serviciile prezentate pe SITE se va solutiona pe cale amiabila in termen de 15 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre UTILIZATOR.

6.9 IT-SH nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenelor si conditiilor.

7.0 IT-SH nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesare anumitor link-uri publicate pe Site.

7.1 Va informam ca eventualele reclamatii privind deficientele estetice ale produselor sau neconcordanta cu specificatiile din descriere, vor fi luate in considerare si vor fi analizate doar daca acestea se reclama in primele 48 ore de la momentul receptiei produsului.

7.2 La achizitionarea produselor cu licenta Refurbished, va rugam ca la momentul primirii coletului sa verificati integritatea cat si continutul acestuia. Orice reclamatie ulterioara referitoare la stickerului de licenta nu va fi luata in considerare.

7.3 S.C. Hera Rovaniemi S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea produselor achizitionate prin intermediul acestui site, in alte scopuri decat cele mentionate de producator.

7.4 Produsele acordate cu titlu de gratuitate (mouse, tastatura, geanta laptop etc) se ofera in limita stocului disponibil.

Utilizarea site-ului

Accesarea SITE-ului IT-SH.ro – implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de compania SC Hera Rovaniemi SRL. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promotiile magazinului IT-SH sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de IT-SH prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.). SC Hera Rovaniemi SRL este unicul detinator al informatiilor colectate de pe acest site. SC Hera Rovaniemi SRL. se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala, sau inchiriere. Singurele exceptii de la aceasta regula o constituie operatorul de marketing direct care efectueaza diverse actiuni specifice agreate de IT-SH, in baza unui document de tip NDA (Non-Disclosure Agreement) si a unui contract, precum si institutiile financiare implicate in funrizarea serviciului de aplicare pentru obtinere unei solutii de finantare.

Colectarea datelor – se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletterului, prin salvarea in baze de date a diversele formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin chestionare online etc.

Acces restrictionat si (dez)abonare – exista zone in site care necesita inregistrare (vezi Inregistrare) sau abonare (vezi newsletter). In cazul newsletterului, fiecare editie/alerta contine si modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea utilizatorilor. In functie de tipul de inregistrare (creare cont site, abonare newsletter, aplicatie formular), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, CNP, companie etc. Aceste date sunt foloste pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat.

Securitate– Acest site adopta toate masurile de securitate necesare protejarii informatiilor personale ale utilizatorilor nostri. In momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor fi protejate atat offline cat si online. Toate informatiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacatel.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre IT-SH si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Lege nr. 363/2007: privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

Lege nr. 449/2003: privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

Ordonanta nr. 21/1992: privind protectia consumatorilor

Ordonanta nr. 34/2014: privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Eventualele reclamatii primite din partea clientilor persoane juridice, nu vor fi luate in considerare.