Calculatoare second hand, Computere second-hand, Oferte Second hand

7 Motive pentru care Cumpărarea de Tehnologie Second Hand este Prietenoasă cu Mediul

Cumpărăturile etice și ecologice par a fi o tendință majoră în zilele noastre. Noile noastre achiziții sunt concepute pentru a fi mult mai eficiente energetic și economisitoare decât dispozitivele noastre “vechi”, așa că ne grăbim să fim printre primii norocoși proprietari ai celor mai recente inovații fără regrete. În realitate, însă, lucrurile nu sunt atât de simple. Mai mult decât atât, numeroase studii arată că modernizarea vechilor laptopuri sau telefoane este un model mult mai “verde” decât achiziționarea de lucruri noi.

Da share acestui articol si continua sa ne sustii initiativa verde! #itsh #gogreen #planetearth #ecofriendly #sustainability #climatechange #sustainable #recycle #eco #ecofriendly #savetheplanet #zerowaste #recycleit

laptop second hand

Surprins? Ei bine, adevărul este că procesul de fabricare a unui dispozitiv informatic (indiferent de tipul acestuia) este extrem de intens în consumul de energie și necesită o mulțime de materii prime. Dacă ești una dintre acele persoane care se preocupă de mediu și vrea să contribuie la salvarea planetei noastre, iată 7 motive pentru care cumpărarea de tehnologie second hand este prietenoasă cu mediul.

1. Ajutați la Reducerea Emisiilor de Carbon Este bine cunoscut faptul că procesul de producție a majorității dispozitivelor ICT (tehnologie informațională și de comunicare), inclusiv a tuturor tipurilor de computere portabile și smartphone-uri, este responsabil pentru emisiile de carbon mult mai mari în comparație cu faza de utilizare. Conform mai multor studii, doar 36% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră provin din utilizarea unui notebook mediu pe o perioadă de cinci ani, în timp ce restul provine din producția sa.

Nu trebuie să fii un expert în matematică pentru a înțelege că, dacă noul tău notebook este cu 10% sau 20% mai eficient din punct de vedere energetic decât modelul tău mai vechi, nu ai nicio șansă să contribui la bunăstarea planetei noastre prin achiziționarea unui dispozitiv nou. Din contră, vei ajuta la creșterea emisiilor de carbon și, ca rezultat, la intensificarea potențialului de încălzire globală.

2. Ajutați la Economisirea Resurselor de Apă Știați că este necesară aproape 40 de litri de apă pentru a fabrica un cip de computer simplu? Cu miliarde de cipuri diferite produse în fiecare an, nu este surprinzător că cererea de apă pe tot globul crește cu o viteză uluitoare. De asemenea, nu uitați că milioane de litri din cea mai prețioasă licoare a Pământului folosiți de fabrici în fiecare lună trebuie să fie eliminată ca deșeuri. Datorită concentrației ridicate de diferite substanțe periculoase, această apă necesită sisteme de curățare foarte complexe, pe care multe țări cu economii mai puțin dezvoltate încă nu le pot permite.

3. Învață Copiii să Fie Conștienți de Mediu Toți știm că cei mici nu sunt foarte atenți cu lucrurile lor, așa că are sens să le cumpărați copiilor un computer, tabletă sau telefon mobil second hand. Alegând această variantă, nu numai că veți obține mai multă valoare pentru bani, dar veți da și un exemplu bun copiilor voștri, învățându-i să fie conștienți de mediul înconjurător încă de la o vârstă fragedă. De exemplu, optând pentru laptop-uri recondiționate, puteți economisi câteva sute de lire sterline, în special dacă căutați un model performant potrivit pentru jocuri. Dar chiar dacă intenționați să-i oferiți copilului primul desktop pentru a obține note mai bune la școală, este o idee excelentă să începeți cu un dispozitiv folosit. Vorbind despre smartphone-uri, pare foarte potrivit să-l oferiți unui membru mai tânăr al familiei când treceți la un model mai nou.

4. Opriți Ciclul Nesfârșit al Creării Inutile Chiar dacă sunt incredibil de diferiți din punct de vedere natural și financiar, toate persoanele iubesc să cumpere lucruri noi. Cu mulți ani în urmă, mergeam la magazin doar dacă televizorul sau alt aparat se strica și nu putea fi reparat. Astăzi, cumpărăm un smartphone nou doar pentru că vrem toate caracteristicile pe care le dorim.

Deși statistica variază foarte mult de la țară la țară, se estimează că un utilizator mediu își schimbă telefonul mobil cel puțin o dată la trei ani. Persoanele cu venituri mai mari o fac mai frecvent, trecând la versiuni mai revoluționare în fiecare an. Vă puteți imagina numărul de smartphone-uri create în fiecare zi pentru a înlocui contrapărțile lor încă funcționale și perfect vii? Adevărul trebuie spus, acest ciclu nesfârșit de creare a lucrurilor de care nu avem cu adevărat nevoie costă planeta noastră o mulțime de resurse, care nu sunt infinite.

5. Reduceți Cantitatea de Deșeuri Electronice (E-Waste) V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu toate acele televizoare vechi, calculatoare și multe alte aparate casnice de care nu ne putem imagina viața? Tone de deșeuri sunt eliminate în fiecare an, ajungând în depozitele de gunoi deja supraaglomerate. Pentru a agrava lucrurile, aceste depozite de gunoi se află în străinătate, în principal în Africa, India, Vietnam sau Filipine, unde suprafețe vaste sunt puternic poluate de toate tipurile de deșeuri ICT. Acestea sunt cunoscute pentru conținerea unei game largi de metale grele, inclusiv plumb și substanțe chimice toxice care pătrund adânc în sol și contaminează apele subterane. Apa murdară, la rândul ei, expune sănătatea localnicilor la un risc ridicat de otrăvire cu substanțe chimice periculoase atunci când este folosită pentru băut, prepararea hranei sau baie.

6. Ajutați la Reducerea Cererii de Cobalt Poate știți că cobaltul este o parte foarte importantă a acestei povești. Astăzi, cobaltul este extras în principal în Republica Democrată Congo în condiții extrem de periculoase create de mulți ani de conflicte severe care au domnit în țară. Nu numai adulții, ci și copiii trebuie să lucreze acolo fără siguranță suficientă pentru a-și câștiga existența, sau mai bine zis, pentru a nu muri de foame. Când decideți să cumpărați tehnologie folosită, reduceți cererea de cobalt, care a fost folosit tradițional pentru finanțarea conflictelor armate brutale.

7. Ajutați la Reducerea Cererii de Baterii Popularitatea în creștere a tuturor tipurilor de produse portabile care consumă energie alimentează cererea globală imensă de baterii. Desigur, este în regulă să schimbați o baterie moartă, dar atunci când aruncați un telefon mobil sau o tabletă funcțională cu o baterie care este încă capabilă să faciliteze performanțe fără probleme ale dispozitivului, vă alăturați armatei de oameni care nu își pasă de mediul înconjurător. Bateriile conțin diverse materiale toxice, cum ar fi cadmiul, mercurul, plumbul și litiul, doar pentru a numi câteva, care sunt foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor și pentru mediu.

Pe măsură ce oamenii din întreaga lume devin din ce în ce mai obsedați de avansarea tehnologiei, atât marii cât și micii producători sunt extrem de ocupați, dorind să producă și mai multe produse puternice, inteligente și ultra-moderne. Cu toate acestea, dacă vă pasă de mediu sănătos și doriți să trăiți într-o lume mai bună, acordați preferință tehnologiei second hand prietenoase cu mediul.

calculatoare second hand

Comanda acum LAPTOP SECOND HAND LA SUPER PRET!

A inceput Saptamana LAPTOPURILOR la IT-SH.ro!

Ce înseamnă asta pentru tine?
Reduceri pe Bune: Toate laptopurile second hand sunt acum mai accesibile ca niciodată. Vrem să te ajutăm să-ți iei laptopul dorit fără să-ți golești buzunarul.
Garanție Extinsă de 24 de Luni: La noi, încrederea se câștigă cu fapte, așa că îți oferim o garanție extinsă de 24 de luni pentru orice laptop. Vrem să ai liniște sufletească și să te bucuri la maxim de noul tău gadget.
Transport Gratuit Oriunde în România: Livrăm în toată țara, și nu percepem niciun cost suplimentar la comenzi de peste 500 RON. Te așteptăm să-ți facem o surpriză la ușa casei tale!
Geantă Cadou: Când cumperi un laptop în cadrul campaniei, primești și o geantă cadou. Ce zici de asta? E micul nostru dar pentru tine!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *