Calculatoare second hand, Computere second-hand, Protejarea naturii

Produse IT second hand: economisesti bani si protejezi planeta

produse it second hand

Cum cumpărarea de produse IT second-hand poate să economisească banii și să protejeze planeta

#ecologic #planetapamant #planetearth #itsh #gogreen #planetearth #ecofriendly #sustainability #climatechange #sustainable #recycle #eco #ecofriendly #savetheplanet #zerowaste #recycleit

Tehnologia a făcut ca sarcinile zilnice să fie mai ușoare și mai eficiente, dar cultura consumului a pus o povară grea asupra mediului sub forma de deșeuri electronice. Milioane de telefoane, calculatoare, camere, imprimante, routere, modemuri și alte echipamente electronice sunt aruncate în fiecare an – iar asta înseamnă vești proaste pentru planetă. Atunci când deșeurile electronice sunt eliminate, substanțe chimice toxice numite gaze cu efect de seră sunt eliberate în atmosferă, dăunând acesteia.

Un gaz cu efect de seră este unul care contribuie la efectul de seră prin absorbția radiației infraroșii. Prea mult dioxid de carbon (CO2) contribuie la schimbările climatice, determinând planeta să fie mai caldă decât ar fi în mod natural, afectând sistemele naturale. Această daună este una dintre cele mai mari impacturi ale deșeurilor electronice asupra mediului.

Așadar, cum putem noi, ca consumatori, să facem un pas pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2? Cumpără produse second-hand pentru a salva planeta Achiziționarea unui dispozitiv second-hand îl menține departe de depozit (unde își aduce prejudicii planetei) pentru o perioadă mai lungă de timp și nu aduce unnou dispozitiv în circulație în mod nejustificat. Cu toate acestea, puțini dintre noi iau în considerare achiziționarea de electronice second-hand sau recondiționate ca opțiunea lor principală.

De multe ori, un dispozitiv tehnologic recondiționat este o opțiune mai ieftină și mai personalizabilă. Înlocuirea componentelor hardware este de obicei ușor de realizat, iar modelele mai vechi (în special telefoanele și laptopurile) folosesc același software actualizat ca modelele noi. Recondiționarea vine, de asemenea, de obicei cu o garanție proaspătă, care vă protejează pentru o perioadă de timp după achiziție.

produse it second hand

Cel mai mare avantaj, desigur, este impactul redus asupra mediului.

Produse IT second hand

Cum cumpărarea de produse IT recondiționate aduce beneficii mediului Conform unui studiu susținut de ONU, în 2016 au existat aproximativ 45 de milioane de tone metrice de deșeuri electronice în întreaga lume. Cu fabricarea constantă a dispozitivelor noi, această cifră este în continuă creștere.

Încă mai aveți nevoie de argumente pentru a alege produsele recondiționate? Iată 4 moduri importante în care electronicele recondiționate sunt o alegere mai bună pentru planetă:

  1. Reduce Necesarul de Munca si Productie: Producția merge mână în mână cu produsele secundare. Aceasta include deșeurile, poluanții aerului și poluanții apei. Dimensiunea mare și costul muncii necesare utilizează, de asemenea, o mulțime de energie.
  2. Previne toxinele din atmosfera: Când calculatoarele aruncate ajung în gropile de gunoi, ele pot distruge mediul. Calculatoarele conțin mai multe componente toxice, inclusiv plumb, crom, cadmiu și substanțe ignifuge bromurate.
  3. Reduce deseurile toxice: Fabricarea constantă și utilizarea constantă creează o cerere pentru produse noi. Acest lucru duce la suprautilizarea energiei în timpul asamblării, creației și transportului. Suprautilizarea energiei crește în cele din urmă gazele cu efect de seră din atmosferă.
  4. Reduce cererea de piese de schimb si accesorii laptopuri, calculatoare: Calculatoarele recondiționate reduc cererea de piese noi și de materiale brute. Acest lucru înseamnă că nu există săpare sau distrugere a habitatelor în căutarea materiilor prime rare. Multe programe de reutilizare au evoluat din obiectivele locale de reducere a deșeurilor solide, deoarece reutilizarea necesită mai puține resurse, mai puțină energie și mai puțină muncă, în comparație cu reciclarea, eliminarea sau fabricarea de produse noi din materii prime virgine.

ALEGE SECOND HAND

După cum puteți vedea, reutilizarea oferă o alternativă excelentă preferată din punct de vedere ecologic la alte metode de gestionare a deșeurilor, deoarece reduce poluarea aerului, apei și solului, limitează necesitatea de noi resurse naturale, cum ar fi lemn, petrol, fibre și alte materiale.

Dacă aveți electronice în casă, la birou sau la școală care sunt destinate gropii de gunoi, luați în considerare dacă nu ar putea fi reutilizate în schimb. Luați legătura cu noi și contribuiți la protejarea planetei; oferim servicii de colectare și reciclare care pot ajuta la menținerea substanțelor toxice în afara solului și a electronicii în circulație pentru o perioadă mai lungă de timp!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *